21.00 Vita Huset, Djingis Khan* i Lund

Övertonskonsert & Pubkväll

På scenen: Wolfgang Saus, Nadishana, Sanna Kurki-Suonio, Julia Renöckl & Gerhard Narbeshuber, Midnattskören, Hosoo & Transmongolia.

*   Uardavägen i Lund, bakom ICA Tornet.

 

16.30 Kulturskolan i Lund:

Shamanistisk solokonsert med Vladiswar Nadishana.

I föreställningen låter Nadishana oss följa med in i en värld fylld av suggestiva klanger med hjälp av ett femtontal etniska och egenhändigt byggda instrument. Hans partner, den pyrografiska konstnären Julia Surba hjälper till att skapa en visuell upplevelse. Båda artisterna kommer från Sibirien.

 

18.00 Kulturskolan i Lund:

Stahlquartett från Dresden

Kvartetten spelar komponerad kammarmusik på sina stålcellos. Instrumenten består av ett flertal stämda stålstavar som sitter på en ram. När stråkarna sätter stavarna i vibration uppstår magiska klanger. Ensemblen leds av Jan Heinke som också är en etablerad övertonssångare.

 

20.30 Klosterkyrkan i Lund:

Hosoo & Transmongolia, Sanna Kurki-Suonio, Anna Elwing & Midnattskören

Den mongoliska strupsången ackompanjeras av traditionella hästhuvudfioler och blandas med våra nordiska folksångerskors rop och trolska sång. Midnattskören assisterar under ledning av Gösta Petersen.

15.00 Kulturskolan i Lund:

Wolfgang Saus, Julia Renöckl & Gerhard Narbeshuber och sånggruppen Volare

Wolfgang från Tyskland och Julia & Gerhard från Österrike för oss in i den västerländska övertonssångtraditionen. Sånggruppen Volare levandegör nordisk diktning. Ett samspel uppstår!

 

16.30 Kulturskolan i Lund:

Concerto Finale - Nadishana, Hosoo & Transmongolia, Jan Heinke &Stahlquartett m.fl.

Vi får ett smakprov på ett flertal av artisterna från årets festival. Därtill improviserade musikaliska sammandrabbningar utan skyddsnät. Vi avslutar med en kollektiv klangimprovisation där vi inbjuder alla i publiken att deltaga - eller bara blunda och låta sig föras iväg av de vibrerande strömningarna!

 

Arrangör för festivalen är SONG & Midnattskören i samarbete med Lunds kommun, Folkuniversitetet, Svenska kyrkan, Musik i Syd, UNGiKÖR, Kulturskolan och Studentsångarna

 
Joomla Templates: from JoomlaShack