Skye Löfvander är sångare, instrumentbyggare och musikskribent från Hillerød i Danmark. Han har varit med och bygga upp föreningen GONG som har introducerat övertonssången för en bredare publik i Danmark. Här får vi lära oss övertonssång från grunden - teoretiskt, men mest praktiskt! Workshop 1A är lördag 19/3 kl 11.30.

Hosoo är en mycket erfaren pedagog och han ger dig enkelt och instruktivt en förnämlig vägledning in i konsten att sjunga strupsång. Höömii, sången som levandegör vinden och ekot ifrån bergen, hästarna från stäppen och kamelerna i öknen! Workshop 1B är lördag 19/3 kl 11.30.

Sanna Kurki-Suonio har en rik erfarenhet av folkig musik och undervisar sedan många år på högskolor i Finland. I Sverige är hon välbekant sedan tiden som sångerska i det populära folkbandet Hedningarna. I denna workshop lär Sanna ut Jojk och folkliga sånger från Karelen och Ingermanland. Workshop 1C är på lördag 19/3 kl 11.30 och 3C söndag 20/3 kl 11.30.

Julia Renöckl är en av få kvinnor som etablerat sig som workshopsledare i övertonssång. Här en chans alltså för alla töser som är sugna på att vässa sina formanter! Workshop 2A är på lördag 19/3 kl 14.30.

Wolfgang Saus från Tyskland är en av världens främste pedagoger när det gäller övertonssång. Här ger han en grundläggande introduktion i den västerländska tekniken. Vi får teknisk vägledning och ta del av konstruktiva övningar. Workshop 2B är på lördag 19/3 kl 14.30

Anna Elwing har tidigare turnerat mycket som sångerska och fiolspelman, bl.a. med grupperna Plommon och Alwa. Idag undervisar hon i folklig sång på musikhögskolan i Malmö kombinerat med frilansuppdrag. I denna workshop får vi en introduktion till den uråldriga sångtraditionen kulning. Ett sätt att sjunga som växt fram i en utomhusmiljö i nära samklang med djur och natur! Workshop 2C är på lördag 19/3 kl 14.30

Jan Heinke är en hängiven övertonssångare och en kulturpersonlighet i sin hemstad Dresden, där han verkat som musiker, producent och idéspruta. Här får vi ta del av konsten att som övertonssångare arbeta självständigt med två olika stämmor - polyfon övertonssång. Svårt kanske, men Jan lotsar oss med van hand en bit på vägen! Workshop 3A är på söndag 20/3 kl 11.30.

Vladiswar Nadishana är en virtuos mungigespelare och tar med sig ett rikt sortiment av instrument från olika delar av världen. I denna workshop får vi stifta bekantskap med olika tekniker att spela ett av de äldsta instrumenten i den mänskliga historien. Workshop 3D är på söndag 20/3 kl 11.30

Lyssna här:

http://nadishana.com/Rus/KouXiangDahlemFLV.htm

 
Joomla Templates: by JoomlaShack