OBS: Sångträff Vita Huset sön 29 dec 2013 kl 21:

Välkommen till en sångträff (med kort varsel) i Vita Huset Uardavägen 131 söndag 29 december kl 21. Vi sitter i ring och sjunger improviserade ordlösa klanger med plats för övertoner. Eftersits för den som har lust att stanna kvar och prata. Det går bra att ta med kex, ost och vin eller liknande.

Det blir också en möjlighet att ta en titt på Malin Skinnars nyutgivna bok, Att klä sig i ett folks andedräkt. En dagboksskildring från en resa till sångklangernas magiska berg i Bulgarien. Den som vill har möjlighet att köpa boken.

  

Alla intresserade är välkomna till gemensam sång i Klosterkyrkan i Lund några söndagskvällar under året! Vi sitter i ring runt levande ljus och sjunger improviserade ordlösa klanger. Vi lyssnar och sjunger den ton vi vill sjunga tillsammans med det vi hör. När vi andas kan vi byta ton eller klangfärg. Rösterna blandas och klangen förändras långsamt. Skimrande övertoner letar sig fram under de medeltida valven...

Obs! Man måste inte vara skicklig övertonssångare för att delta, det viktiga är intresset för den gemensamma klangen!

Vi träffas alltid kl 20, sjungandet börjar 20.10. Kom ihåg att vara i tid! Det är inga avgifter dessa kvällar och alla är välkomna! Om man så önskar tar man med en termos te eller liknande till pausen.

Upplysningar:  Gösta Petersen  Mobil: 0703 48 46 51

Arr. SONG i samarbete med Folkuniversitetet och Svenska Kyrkan.

 

Datum för våren 2015:

Sön 8 februari kl 20.

Sön 22 februari kl 20

Sön 8 mars kl 20

 

 

 

Lyssna på improviserad harmonisk sång här >>

Söndagen den 17 november är det ännu en av höstens klangimprovisationer i Klosterkyrkan (se Sångkvällar för mer information). Denna kväll deltar även Choduraa och Otkun från republiken Tuva.

Välkommen!

Sön 17 nov 2013 kl 14-17
Plats: Vita Huset, Uardavägen 131 i Lund (Bakom ICA Tornet)
Kursavgift: 450 kr (250 kr för medlemmar i SONG.)
Anmälan: Göstas mobil: 0703 48 46 51 eller mail.

Fre 15 nov 2013 kl 20 är alla intresserade välkomna till en spännande afton i Vita Huset, Djingis Khan (Bakom ICA Tornet, adress Uardavägen 131)

Entré 100 kr, 80 kr för stud. och medlemmar i SONG.

Arr. Föreningen SONG i samarbete med Folkuniversitetet.

Choduraa Tumat & Otkun Dostai sjunger schamansånger från bergen och skogarna i Sibirien. Vinden, vattnet och djurens läten levandegörs till ackompanjemang av suggestiva klanger på stråkinstrumenten.
Choduraa är kanske världens mest kända kvinnliga strupsångare och har turnerat världen runt som solist och som ledare för gruppen Tyva Kyzy, Tuvas döttrar. Otkun är också musikant och strupsångare från Tuva i Sibirien känd från bl. a. folkmusikgruppen Ozum.

  

  

Workshop 22 sept i dhrupadsång med Ashish Sankrityayan.  

Workshop 22 sept i tempeldans med Bithika Mistry.

Plats Vita huset, Östra Torn, Lund.

Konsert den 22 sept 2013 kl 20:

Johan Landgren uppträder med sitt röstprogram The Voice is False.
Ashish Sankrityayan och Bithika Mistry ger en föreställning med indisk Dhrupadsång och Tempeldans

Plats: Vita Huset, Uardavägen i Lund (Bakom ICA Tornet)
Programmen denna söndag arrangeras av SONG i samband med föreningens årsmöte kl 18.

Övertonssång Workshop i Kaffestugan Ismantorps borg på Öland

Tor 26 sep 2013
Workshopledare: Gösta Petersen och Skye Löfvander

Övertonssång Föreställning vid Ismantorps borg

Fre 27 sep 2013
Tid: Kl 19 & kl 21
Viskningar, rop och sång.
Nattligt framträdande med Gösta, Skye och deras övertonsvanner från Sånggruppen Volare i Lund.
Ingen avgift.

Torsdagen den 6 juni 2013 bjöd Rusthållaregården i Torna Hällestad in till ett mongoliskt öppet hus med visning av yuorteor och mongolisk mat. I en av yuortorna hölls en kort workshop i övertonssång under ledning av Gösta petersen. Medlemmar från SONG medverkade med övertonssång.

Onsdagen den 5 juni 2013 anordnades en workshop i mongolisk strupsång på Vita huset, Djunigs Khan, Lund. Workshopen leddes av Hosoo och Transmongolia och lockade ett 10-tal deltagare.

Workshopen var een av aktiviteterna under Transmongolias besök i Skåne, där huvudsyftet denna gång var skolföreställningar på Fredriksdals friluftsmuseum i Helsingborg.

Tisdagen den 4 juni 2013 anordnadesMongolisk afton på Vita huset, Djingis Khan, Lund, i samband med Hosoos och Transmongolias besök i Lund med omnejd.

Arr: Midnattskören och SONG

 
Joomla Template: from JoomlaShack